112

Kermis in Zevenaar vandaag van start

Foto: CC0

Gemeente Zevenaar heeft besloten om de jaarlijkse kermis in de stad Zevenaar door te laten gaan nu het kabinet versoepelingen van de coronamaatregelen heeft aangekondigd.

De kermis is van vrijdag 3 juli tot en met dinsdag 7 juli 2020. De gemeente en de exploitanten trekken gezamenlijk op als het gaat om het veilig inrichten van het terrein.

Afgelast

Aanvankelijk was de kermis dit jaar afgelast. Maar na de persconferentie van woensdag 24 juni waarin het kabinet verdere versoepelingen van de coronamaatregelen heeft aangekondigd, heeft de gemeente besloten om de festiviteiten alsnog door te laten gaan.

Doesburgseweg

Het kermisterrein bij de Doesburgseweg biedt volgens de gemeente voldoende ruimte om dat veilig te kunnen doen. De kermisexploitanten zijn blij met dit bericht. Zevenaar vindt het belangrijk dat ook deze ondernemers een zetje in de rug krijgen en dat inwoners op een veilige manier weer wat vermaak kunnen hebben.

Looproutes

Op het terrein zijn looproutes aangegeven en zijn er twee gescheiden in- en uitgangen. De exploitanten zorgen dat voldoende afstand mogelijk is in de wachtrij en in de attractie. De gemeente zet BOA’s in om toezicht te houden. Burgemeester Lucien van Riswijk geeft aan dat het naleven van de maatregelen een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van de gemeente, de exploitanten én van de bezoekers. De gemeente monitort goed hoe de kermis verloopt en houdt zich het recht voor om in te grijpen als blijkt dat het te druk wordt of bezoekers zich niet aan de regels houden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen