112

Turmac Cultuurfabriek in race prestigeuze prijs

Foto: Natasha Schüller

De Turmac Cultuurfabriek is één van de twintig genomineerden voor de ‘Gelderse prijs voor de ruimtelijke kwaliteit 2020’ van de provincie Gelderland. Stemmen kan vanaf 14 september.

Het thema van deze editie is ‘Brede blik op ruimte’. Mensen konden voorbeelden van afgeronde projecten in Gelderland aanmelden die een bijdrage leverden aan de grote veranderingsopgaven van dit moment.

Longlist

Een selectiecommissie heeft de longlist van veertig inschrijvingen terug gebracht naar twintig nominaties. De Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar is één van de kanshebbers. De Turmac Cultuurfabriek is hét Podium voor Samenwerking van Zevenaar en de Liemers.

Sigarettenfabriek

Deze voormalige sigarettenfabriek biedt nu ruimte aan een levendig cultureel-maatschappelijk aanbod. De fabriekshal is verbouwd, daarbij zijn de kenmerkende elementen zoveel mogelijk behouden. Daarnaast is gekozen voor een duurzame strategie. In de Turmac Cultuurfabriek hebben diverse culturele en maatschappelijke partijen een plek gevonden en ze werken samen waardoor meer ontstaat dan de som der delen. De cultuurfabriek is een plek voor iedereen, waar men elkaar in vrijheid kan ontmoeten.

Winnaar

De genomineerde projecten worden voorgelegd aan een externe jury die in september de winnaar bepaalt. Daarnaast is er een publieksprijs. Beide prijzen zijn € 10.000,- waard, te besteden aan het project. In november of december 2020 volgt de ontknoping en worden de winnaars tijdens een manifestatie bekend gemaakt.

Stemmen vanaf 14 september

Van 14 september tot en met 14 december 2020 kan er gestemd worden door hier te klikken.

Informatie over de prijs en de genomineerden is te vinden door hier te klikken. 

Reacties