Angerlo Vooruit op zoek naar scheidsrechters

26 jul , 12:02 Nieuws
scheidsrechterfootball 3704304 960 720
Voetbalvereniging Angerlo Vooruit uit het Zevenaarse dorp Angerlo is op zoek naar scheidsrechters.
Dat laat de club weten. Met het scheidsrechtersprobleem hebben meerdere voetbalverenigingen te kampen. Er is daarom enkele jaren geleden een campagne gestart door Samenwerkingsverband Verenigingsarbitrage Gelderland-Midden waar ook Angerlo Vooruit zich bij aansloot.

Jeugdleden

‘Veel mensen kijken op tegen het leiden van wedstrijden. Ken ik wel alle spelregels, hoe ga ik om met lastige spelsituaties, het gezeur van spelers, team officials en publiek? Je kunt het ook omdraaien… Oké, het leidinggeven aan 22 spelers en 2 assistenten kan zeker een uitdaging zijn. Maar daar loop je toch niet voor weg? Je houdt immers van het spelletje en qua ambitie zit het ook wel goed, toch?  Bovendien werk je als scheidsrechter naast persoonlijke ontwikkeling ook nog eens (on)gemerkt aan je conditie', probeert de vereniging in een wervende tekst op social media scheidsrechters aan zich te binden.

Noodklok

Meer verenigingen uit de regio hebben moeite met het vinden van scheidsrechters. Zo vreesde Sportclub Groessen in oktober 2019 dat het niet mogelijk was bij alle voetbalwedstrijden een scheidsrechter te leveren en de club luidde de noodklok en lanceerde daarom een campagne om arbiters te werven.‘Het zal ook dit seizoen voorkomen dat niet alle wedstrijden kunnen worden voorzien van een scheidsrechter’, liet de Groessense sportvereniging toen op de eigen website weten.