Liemers Museum gedurende vakantie open

jul 08 , 8:54 Nieuws
liemers museum def2
Het Liemers Museum is de gehele vakantie open. Het museum is te vinden in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar.
De vaste collectie van het museum vertelt het verhaal van de inwoners van de Liemers uit het verleden, het heden en de toekomst. Terwijl je rondloopt, ontdek je de geschiedenis door een geheel eigentijdse presentatie waarin de objecten je tegemoetkomen. Baan je een weg langs de immense tijdlijn die van de begane grond doorloopt naar de eerste verdieping. De historie wordt ingekleurd door de verhalen van de mensen; van de jagers en verzamelaars uit de steentijd tot de Liemerse inwoners van nu. En niet te vergeten de Romeinse vondsten uit Herwen Hemeling.

Thema's

De voorwerpen die je in het museum tegenkomt, vertellen je van alles over de mensen die tijdens de prehistorie in deze regio woonden. Ook leer je meer over de bedrijven waar de inwoners uit de regio werkten, zoals Turmac en Gimborn/Pelikan. Oud en nieuw worden verbonden door thema’s als Tradities en Voorwerpen, terwijl foto’s en films interessante gesprekken op gang brengen tussen de verschillende generaties. Los van de mensen die in de Liemers hebben gewoond, toont het museum ook de geschiedenis van de streek zelf.

Vakantie

Het Liemers Museum is er voor jong en oud. Een audiotour neemt je mee op reis langs de verschillende tijden. Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er een kinderroute met leuke doe-opdrachten. Kom binnen en duik in het verleden van de Liemers en geniet van een leuk uitje met het hele gezin. In de vakantieperiode is het museum open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 14.00 tot 17.00 uur.

Fietsen langs historische hotspots

Ook in de buitenlucht kun je de geschiedenis van de Liemers bekijken. Een fietsroute brengt je bijvoorbeeld langs de erfenis van de steenindustrie in de Liemers. (ook een thema in het Liemers Museum) Rond 1860 ontwikkelde het Gelders rivierengebied zich tot het centrum van steenfabricage in Nederland. Destijds werd de energie-efficiënte ringoven in het gebied geïntroduceerd en de grote rivieren voorzagen in vervoersmogelijkheden en grondstoffen. Deze fietsroute brengt je langs de erfenis van de steenindustrie in de Liemers. Je start de route bij Buitengoed de Panoven. Dit is een voormalige dakpannen- en steenfabriek uit 1850, waar je nu heerlijk kunt eten en overnachten. Halverwege de route fiets je langs recreatiegebied De Bijland. Daar is een van de laatste, grote steenfabrieken van Nederland actief. De Rijn speelt hierbij nog altijd een cruciale rol. Deze fietsroute vind je op de website www.visitarnhem.com
Meer informatie over het Liemers Museum is terug te vinden op www.liemerskunstwerk.nl. Het Liemers museum is gevestigd in de Turmac Cultuurfabriek, aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar.