advertorial
La Viestana in Lathum heeft een lovende recensie gekregen van dagblad De Gelderlander. ´Levendig, zonnig en met verrukkelijk eten´, zo meldt de regionale krant in een uitgebreid artikel. Tot en met 16 mei is het populaire restaurant vanwege vakantie gesloten. Daarna gaat het, op de dinsdag na, weer open.
La Viestana in Lathum is sinds 2020 open. Het Italiaanse restaurant aan de Koestraat in het Zevenaarse dorp kende een vliegende start, ondanks de coronaperiode. ‘We zijn heel tevreden met de vele gasten die we al hebben mogen begroeten’, zeiJessica Cariglia, die samen met haar broer en diens partner de horeca-gelegenheid runt, eerder al in een interview met Zevenaar.nieuws.nl.
Eigenaar en chef-kok Luca Giardino (36), zijn partner Janet Paula Pereira (35) en Luca’s zus Jessica Cariglia (27) zijn in Lathum met een sfeervol en puur Italiaans restaurant uiterst hoopvol van start gegaan.
Klik op beeld voor vergroten.
Italiaanse laars
Een eetgelegenheid waar de smaak van ‘Puglia’ centraal staat, liet Jessica op het terras van het etablissement aan Nieuws.nl weten. ‘Het was de droom van mijn broer een eigen restaurant te beginnen en ik wil hem daarbij graag helpen’, zei de 25-jarige Jessica Cariglia die geboren en getogen is in de regio Puglia, dat zich in de hiel van de Italiaanse laars bevindt. Omdat het in haar thuisland vanwege de economische situatie lastig is een restaurant te starten zijn broer en zus neergestreken in Nederland. En hier krijgen ze de kans.
Chef bij Rossetti
Luca was voor die tijd chef bij restaurant Rossetti in Velp en Jessica deed ervaring op bij La Rusticana in Arnhem. De twee vullen elkaar goed aan en krijgen binnenkort versterking: een pizza-bakker en een extra kok uit Italië zijn onderweg waardoor het assortiment gevarieerder en omvangrijker wordt. Daarnaast trekken ze twee Nederlandse personeelsleden aan voor het restaurant dat óók een veganistische, halal en vegetarische keuken aanbiedt. ‘En consumenten kunnen gebruikmaken van onze take away’, vulde Jessica in het eerder gepubliceerde interview aan. 'Daarmee waren we al begonnen voordat we gasten mochten begroeten. Vanwege COVID-19 heeft dat allemaal wat langer geduurd dan vooraf ingecalculeerd.'
Klik op beeld voor vergroten.
Vele soorten vis
Het assortiment bestaat uit honderd procent Italiaanse gerechten, waarbij vele soorten vis, vlees en pizza’s de hoofdmoot van de menukaart vormen. Jessica: ‘We willen de gasten onze liefde voor het Italiaanse voedsel meegeven en rekenen op inwoners uit Zevenaar, Duiven, Giesbeek, Rheden en Arnhem bijvoorbeeld. In de zomer profiteren we van toeristen die bijvoorbeeld de campings van de Rhederlaag bezoeken. Maar we zijn een restaurant dat het hele jaar open is, dus ook de wintermaanden zijn voor ons heel belangrijk.’