Marco Heezen met BioPlasticShop Duurnaamste Ondernemer van de Liemers

16 okt , 9:56 Nieuws
zespri kiwi
Marco Heezen, oprichter van BioPlasticShop, is uitgeroepen tot Duurzaamste Ondernemer van de Liemers 2024.
De prijs werd uitgereikt na een intensieve selectieprocedure waarbij de jury onder de indruk was van de innovatieve en duurzame oplossingen die Marco en zijn team hebben ontwikkeld.
Een inspirerend voorbeeld
BioPlasticShop, opgericht in 2017, werkt aan milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele kunststof platen. Het biobased plaatmateriaal wordt vervaardigd uit reststromen zoals aardappelschillen, hout, mais en olifantsgras. Deze platen zijn volledig recyclebaar en composteerbaar. De jury prees Marco’s intrinsieke motivatie en zijn inzet voor een wereld zonder microplastics.
Sterke concurrentie
De andere genomineerden voor de titel waren Jeroen ten Hoeven van De Vorm en Pablo en Linda van Dick van Eet-Lokaal in Zevenaar Jeroen ten Hoeven heeft met De Vorm een productlijn ontwikkeld van volledig recyclebaar kantoormeubilair, dat inmiddels wordt gebruikt door internationale bedrijven zoals Google en Spotify. Pablo en Linda van Dick hebben met Eet-Lokaal een horecagelegenheid gecreëerd waar duurzaamheid en lokale samenwerking centraal staan.
Juryrapport
De jury, bestaande uit Wim Nabbe, Chiel ter Heerdt, Fons Eijkelkamp en Hans Willems, bezocht de bedrijven persoonlijk om de verhalen achter de duurzame initiatieven te horen. Elk bedrijf ontvangt een juryrapport waarin de bevindingen en aanbevelingen zijn opgenomen. Deze rapporten zijn ook beschikbaar via de website.
Positieve bijdrage aan duurzaam ondernemen
Duurzaamste Ondernemer van de Liemers stimuleert bedrijven in de regio om duurzame stappen te zetten en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Door het uitlichten van inspirerende voorbeelden zoals BioPlasticShop, De Vorm en Eet-Lokaal, worden andere ondernemers aangemoedigd en geïnspireerd om duurzaamheid hoog op de agenda te zetten. Dit draagt bij aan een duurzamere regio.