Opnieuw lange file bij Zevenaar vanwege grenscontrole

jul 01 , 15:25 Nieuws
automotive 1866521 1280
Er staat opnieuw een lange file op de A12 in de omgeving van Zevenaar. Het komt door de grenscontrole die weer plaatsvindt.
Rond het middaguur stond er rond Zevenaar en tot aan de Duitse grens een file van 11 kilometer. Een rijstrook is afgesloten. De politie controleert de identiteitsbewijzen van weggebruikers. Van 7 juni tot en met 19 juli voert de Duitse politie regelmatig grenscontroles uit.

Terreur en hooligans

Vooral de dreiging van islamitische terreur en de gevreesde komst van hooligans in verband met EK voetbal noopt onze oosterburen tot het nemen van maatregelen, blijkt uit een persbericht in handen van Zevenaar.nieuws.nl.

Verdrag van Schengen

Nederlanders die de grens met Duitsland passeren zijn al decennialang niet meer gewend om gecontroleerd te worden. Het verdrag van Schengen van 14 juni 1985, genoemd naar het Luxemburgse plaatsje waar het werd ondertekend, leidde tot het einde van veel Europese grenzen. Douaneposten verdwenen omdat burgers vrij door het continent moeten kunnen reizen.

Bevolen door bondsminister

Nog tot 19 juli voert de federale politie aan Duitse grenzen echter bij tijd en wijle weer controles uit. Ze zijn bevolen door bondsminister Nancy Faeser van Binnenlandse Zaken. Het verdrag van Schengen staat ruimere grenscontroles toe als er sprake is van een ernstige bedreiging van de openbare orde of van de binnenlandse veiligheid. En Duitsland vindt dat daar nu sprake van is, melden de autoriteiten in een persbericht dat in handen is van Zevenaar.nieuws.nl.