Parkeerterrein Didamsestraat weer open

jul 05 , 12:32 Nieuws
parkdef450048135 789228420048910 3076757490628891288 n
Het parkeerterrein aan de Didamsestraat in Zevenaar is klaar. Het vernieuwde terrein werd vandaag geopend door wethouder Toon Albers, die als eerste zijn auto parkeerde.
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de herinrichting van het parkeerterrein. Het terrein heeft een nieuwe indeling gekregen, die zorgt voor een goede en veilige verbinding van de fietsstraat naar het winkelgebied. Het fiets- en voetgangersgedeelte is nu gescheiden van de rijbaan voor auto’s. Hierdoor is de parkeerplaats ook overzichtelijker geworden voor automobilisten, zo laat gemeente Zevenaar in een nieuwsverklaring weten.

Stadspaslezer nog buiten gebruik

De stadspaslezer is tijdelijk nog buiten gebruik. Automobilisten kunnen via een andere wijze betalen bij de parkeerautomaat. Stadsparkeren hoopt deze storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Aanbrengen groen

In het najaar (plantseizoen) volgt nog het aanbrengen van nieuwe bomen en bloeiende planten.

Laadpalen voor elektrische auto’s

Op het vernieuwde parkeerterrein komen twee plekken voor elektrische auto’s. Hiervoor worden laadpalen geplaatst die auto’s kunnen voorzien van stroom. De plaatsing van deze palen staat gepland voor begin 2025, afhankelijk van de mogelijkheden en planning van Liander.