Rijnstate blijft topklinisch ziekenhuis

18 okt , 8:06 Nieuws
ziekenhuis zevenaar img 2003 scaled
Rijnstate, waartoe ook het Zevenaarse ziekenhuis behoort, mag zich ook de komende vijf jaar een samenwerkend en topklinisch ziekenhuis blijven noemen.
Een afvaardiging van de vereniging STZ (Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen) legde in het voorjaar een visitatiebezoek af, om te beoordelen of we nog voldoen aan alle criteria die gesteld worden aan het lidmaatschap. Die beoordeling is nu officieel bekrachtigd: 'we zijn het STZ-stempel meer dan waardig', meldt Rijnstate in een nieuwsverklaring. 
In maart was de STZ al positief over Rijnstate na alles wat de commissie hoorde tijdens de gesprekken met bevlogen en enthousiaste professionals van ons ziekenhuis. Nu staat die erkenning formeel op papier.
Parels van Rijnstate
In het eindrapport benoemt de visitatiecommissie zes parels van Rijnstate. Parels zijn onder andere uitzonderlijk goed geregelde onderwerpen en zorgvernieuwingen. Eén ervan is het Virtueel Zorgcentrum, van waaruit verpleegkundigen patiënten op afstand monitoren, die thuis bijvoorbeeld herstellen van een ingreep.
Aanmoediging
'We zijn heel erg blij met die erkenning', reageert onze bestuursvoorzitter Geraline Leusink. 'Het laat niet alleen zien hoe professioneel we zijn, in alle lagen van ons huis. Het onderstreept ook hoe we dat samen doen, en hoe hard we werken aan die samenwerking.' Ook met de aanbevelingen is Geraline blij: 'Ik zie dat als een aanmoediging. In de nieuwe strategische koers van ons ziekenhuis kunnen we deze aanbevelingen een mooie plek geven.'
STZ
Rijnstate is aangesloten bij de landelijke vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ), een netwerk van 27 ziekenhuizen in Nederland. Samen zetten zij zich in voor het ontwikkelen van talent, hoogwaardige patiëntenzorg, het stimuleren van innovaties in de zorg en het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek.