'Slim reizen' in De Liemers met e-bike of speedpedelec

26 sep , 11:31 Nieuws
fietser probeeractie a12 slim reizen
A12 Slim Reizen wil meer mensen op de fiets krijgen om de verkeersdrukte in de A12-regio te verminderen en de leefbaarheid te vergroten. Daarom start zij een probeeractie voor inwoners, werkenden en reizigers in De Liemers en het centrum en oosten van Arnhem en Velp.
Deelnemers kunnen 2 weken lang gratis een e-bike of speedpedelec uitproberen. Aanmelden  kan direct via www.a12slimreizen.nl/probeeractie. De actie loopt tot en met juli 2025.
'Mede dankzij de snelfietsroutes ben je tussen De Liemers en Arnhem vaak sneller op de fiets dan met de auto. Vooral als je tijdens de spits over de A12 moet rijden,' aldus Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. 'De elektrische fiets is tegenwoordig een standaard vervoersmiddel in het straatbeeld, maar nog steeds zijn er veel mensen niet mee bekend. Met de probeeractie geven we mensen een zetje om voor zichzelf de voordelen te ontdekken en daarna eventueel over te stappen van de auto naar de fiets.' Met een e-bike is een afstand van 15 tot 20 kilometer enkele reis prima te doen. Op een speedpedelec fiets je veel sneller. Daarom is de speedpedelec ideaal voor een reisafstand tot 40 kilometer.
Meedoen
Meedoen aan de probeeractie is gratis en eenvoudig. Op www.a12slimreizen.nl/probeeractie staat alle informatie. Je kunt direct zelf je fiets reserveren bij een van de deelnemende fietswinkels in de regio. Op de afgesproken datum is de fiets op te halen bij de gekozen fietsenwinkel. Na 2 weken breng je de fiets daar weer terug. Besluit je na 2 weken om een e-bike of speedpedelec bij de fietswinkel te kopen, dan krijg je een korting bij de aanschaf.
Challenge
Naast de probeeractie organiseert A12 Slim Reizen tot juli 2025 ook de Slim Reizen Challenge Liemers & Arnhem. 'We belonen in deze challenge slimme manieren van reizen, zoals fietsen, reizen met bus of trein, samen rijden, rijden buiten de spits en thuiswerken,' vertelt Faessen. 'Deelnemers kunnen hun opbrengst omzetten naar leuke prijzen of een donatie aan een lokaal goed doel. Mocht je meedoen met de probeeractie, dan is het ideaal om die actie met de challenge te combineren. Maar je kunt natuurlijk ook meedoen zonder probeeractie!'
Over A12 Slim Reizen
De probeeractie wordt georganiseerd door het programma A12 Slim Reizen. In dit programma werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.