Symposium armoedebestrijding door Voedselbank Zevenaar en Liemerse gemeenten

18 okt , 10:36 Nieuws
poverty 1423343 1280
Caritas de Liemers, de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort en Voedselbank Zevenaar houden op vrijdag 1 november in Zevenaar het symposium ‘Van overleven naar leven: samen werken voor kansen’.
Het evenement wordt georganiseerd voor maatschappelijke partners én inwoners, meldt gemeente Zevenaar in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht.
Elkaar (beter) leren kennen en kennis delen staat centraal. Hoe fijn zou het zijn om van overleven terug naar leven te gaan? Want geldzorgen is meer dan een gebrek aan middelen. Het is een gebrek aan kansen, aan waardigheid, aan mogelijkheden om te dromen en die dromen waar te maken.
Tijdens het symposium op 1 november worden organisaties samengebracht om oplossingen te bespreken en nieuwe inzichten over bestaanszekerheid te delen. Inwoners zijn welkom om te kijken welke hulp er in de Liemers is als zij dat nodig hebben. Dit helpt om te zorgen dat inwoners van overleven terug naar leven kunnen.
Programma
Tijdens het symposium is er ruimte voor persoonlijke adviezen en tips. Expert Stella de Swart spreekt over creatieve en motiverende oplossingen bij schulden en armoede. Daarnaast is er een informatiemarkt waar organisaties die hulp bieden bij geldzorgen alles uitleggen over de regelingen en het hulpaanbod. Denk hierbij aan de Energiefixers, de Voedselbank, Caritas de Liemers, gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort, Caleidoz en Schuldhulpmaatje. Aanmelden
Toegang is tot het symposium is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zevenaar.nl.