112

Coronavirus: 61,7 COVID-19 patiënten in ziekenhuis per 100.000 inwoners in Zevenaar

Foto: CC0

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten per 100.000 inwoners in Zevenaar is 61,7. Dat blijkt uit het meest actuele overzicht van het RIVM.

De coronakaart is sinds enige dagen gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis. Dus er wordt niet meer enkel gekeken naar het aantal besmette personen, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten.

Ziekenhuisopnames per gemeente

‘De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente’, aldus het RIVM.

61,7

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten per 100.000 inwoners in Zevenaar is volgens de kaart 61,7. In het nabijgelegen Doetinchem is het slechts 10,3. Klik hier op deze kaart. In Nederland zijn nu 1867 personen overleden aan het virus.

Werkelijke aantal ligt hoger

Het werkelijke aantal besmettingen en ook overledenen ligt hoger dan de gepresenteerde getallen, zo meldt het RIVM. ‘Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. En lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat dus ook niet terug in de statistieken.’

Lees ook: Coronavirus: 21 besmettingen in Zevenaar, landelijk 93 nieuwe sterfgevallen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen