Tóch mantelzorgcompliment in Zevenaar

Foto: CC0

Voor dit jaar wordt tóch een mantelzorgcompliment uitgereikt aan Zevenaarse mantelzorgers.

Gemeente Zevenaar is  samen met welzijnsinstelling Caleidoz druk bezig om de uitvoering hiervan op te zetten. Naar verwachting volgt meer informatie hierover in de loop van januari 2019. Er was de nodige kritiek op het afschaffen ervan.

Anders inrichten

Eerder werd bekend dat de uitreiking van het ‘Compliment’ over 2018 niet zou plaatsvinden omdat de gemeente de mantelzorg in Zevenaar anders inricht. Zo wordt het geld dat eerder ingezet werd voor De Stad! In-cadeaubonnen nu geïnvesteerd in ondersteuning op maat voor mantelzorgers om hen zo optimaal mogelijk zorgen uit handen te nemen. Dit uit zich onder andere in het expertisecentrum Mantelzorg Zevenaar dat dit jaar is opgezet. Het betreft hier een verzamelpunt voor zowel organisaties als inwoners waar alle deskundigheid over mantelzorg is gebundeld en waar mantelzorgers 365 dagen per jaar terecht kunnen voor ondersteuning en vragen.

Verschuiven van werktijden

Het centrum gebruikt ook haar expertise om nieuwe mantelzorgers in kaart te brengen. Aan het expertisecentrum is een netwerkorganisatie verbonden bestaande uit scholen, werkgevers, huisartsen en thuisorganisaties om te kijken hoe zij hun leerlingen en werknemers kunnen ondersteunen in hun mantelzorgtaak in hun dagelijks leven. Zo wordt er gekeken wat er nodig is om bijvoorbeeld een studie te kunnen blijven volgen of welke maatregelen zij kunnen treffen zodat mantelzorgers hun werk thuis en bij de werkgever goed kunnen combineren. Denk hierbij aan het verschuiven van werktijden en studieondersteuning.

Zie ook: Zevenaar richt mantelzorg anders in

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen