Winnaar Zevenaarse ondernemersactie Jan Heemskerk is ‘verbinder’

Foto: Nieuws.nl

Jan Heemskerk van Jumbo Heemskerk in Zevenaar is de winnaar van de ondernemersactie van Zevenaar.nieuws.nl. Hij is een rasverbinder. ‘Ik wil graag bruggen bouwen’, laat de ondernemer weten.

De overwinning van de door Zevenaar.nieuws.nl opgezette ondernemersactie  kwam voor Jan Heemskerk tot stand door een combinatie van stemmen, hartverwarmende reacties en aantal malen bijval en likes op Facebook op te tellen. De eigenaar van twee Jumbo’s in Zevenaar reageert verrast op de uitnodiging voor een interview met Nieuws.nl.

Bevolking

‘Jan Heemskerk zet zich enorm in voor het Zevenaarse centrum en voor het Zevenaarse publiek. Hij initieert, coördineert en sponsort waar hij kan,’ was een van de reacties op de Facebookpagina van Zevenaar.nieuws.nl. ‘Hij verdient wat mij betreft een bloemetje, een warme douche of de spotlight.’ Een ander: ‘Kijk eens wat hij allemaal voor de Zevenaarse bevolking doet. Sponsor van verschillende verenigingen, Het Musiater, carnaval, initiatiefnemer van de overdekte schaatsbaan, enz, enz.’

Klik op foto voor vergroting

Verbinden

Jan Heemskerk wist niet dat er zo positief over hem gedacht werd, hij weet wél dat verbinden heel belangrijk is in een plaats als Zevenaar, en dat valt nog niet altijd mee. ‘Ik werk veel samen met andere ondernemers, bijvoorbeeld met spaaracties en het organiseren van gezamenlijke netwerkborrels. Verder doe ik veel voor scholen, denk aan het ondersteunen van een sponsorloop met fruit of goodybags. Dat gaat best goed, maar soms heb ik wel het gevoel er wat alleen voor te staan.’ Vooral als deelnemer aan het Centrum-Management merkt hij dat de band tussen ondernemers beter kan. Meer samenwerking is wat hem betreft een must om het Zevenaarse centrum nog meer te laten floreren.  In het verleden bezat Heemskerk supermarkten in Doorwerth en Beekbergen, maar die heeft hij verkocht. ‘Ook daar was ik altijd een erg betrokken ondernemer en net als hier in Zevenaar deed ik ook altijd veel voor verenigingen.’

Zevenaar op ijs

De 41-jarige voorzitter van Stichting Zevenaar op ijs, die ervoor zorgt dat er van 7 december 2019 tot 4 januari 2020 na een jaar afwezigheid weer een mooie ijsbaan in Zevenaar komt te liggen, weet ook wel enkele minpuntjes over zichzelf te benoemen. ‘Ik ben soms te vrijgevig. Ze noemen me wel eens Sinterklaas in het kwadraat.’ Het geeft aan hoe hij in de Zevenaarse samenleving staat en dat het hem niet alleen om omzetten draait.  Jumbo Heemskerk is vanaf het vorige theaterseizoen de hoofdsponsor worden van Kunstwerk!

Zie ook: Jumbo Heemskerk wint ondernemersactie Zevenaar.nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen