Auteur Thijs Goverde in Zevenaar tijdens Kinderboekenweek

26 sep , 10:42 Nieuws
kinderboekenweek
In het kader van De Kinderboekenweek komt auteur Thijs Goverde zaterdagmiddag 12 oktober om15.00 uur naar Kunstwerk! de Bibliotheek in Zevenaar om zijn verhalen tot leven te brengen.
De Kinderboekenweek staat weer voor de deur en het thema is: Lekker Eigenwijs! Van 2 tot en met 13 oktober 2024 duiken kinderen in de wereld van eigenzinnige avonturen, waarbij ze aangemoedigd worden om hun eigen pad te volgen en buiten de lijntjes te kleuren. Ook staan er bij de verschillende bibliotheeklocaties leuke activiteiten op het programma. Check de website www.liemerskunstwerk.nl voor meer informatie, laat de organisatie in een aan Zevenaar.nieuws.nl gericht persbericht weten.
Wie is Thijs Goverde?
Thijs Goverde is een kinderboekenschrijver, bekend om zijn humoristische en fantasierijke boeken. Hij weet als geen ander hoe hij kinderen kan inspireren om hun eigen dromen na te jagen, en zijn personages laten zien dat eigenwijsheid een superkracht kan zijn. Goverde’s boeken zitten vol spannende avonturen, stoere helden en speelse wijsheid die kinderen van alle leeftijden aanspreken.
Wat kunnen kinderen verwachten?
Tijdens de bijeenkomst op zaterdag 12 oktober neemt Thijs de kinderen mee op een reis door zijn verhalenwereld, waarin eigenwijs zijn juist wordt gevierd. Kinderen worden aangemoedigd om hun eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen door middel van leuke activiteiten, zoals verhalen verzinnen, eigen helden creëren en natuurlijk heel veel lachen!
Waarom dit thema?
Het thema “Lekker Eigenwijs” sluit perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. Het moedigt hen aan om zichzelf te zijn, vragen te stellen en te ontdekken wat voor hen belangrijk is. Met Thijs Goverde als centrale figuur krijgen kinderen de kans om te leren dat anders zijn iets is om trots op te zijn.
Kinderboekenweek activiteiten
Er wordt op diverse momenten voorgelezen aan zowel peuters als kinderen van 4 tot 8 jaar. Ook voorleeshond Serah is weer van de partij. Er worden knutselmiddagen georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden en er is een BoekenBingo met kans op leuke prijzen in de bibliotheek in Westervoort.  De Kinderboekenweek 2024 is van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober bij alle bibliotheken van Kunstwerk! Check voor meer informatie en details de website www.liemerskunstwerk.nl.
Het bezoek van auteur Thijs Goverde is op zaterdag 12 oktober om 15.00 uur in de bibliotheek in Zevenaar. Kerkstraat 27C in de Turmac Cultuurfabriek. De entree hiervoor is gratis. Wel graag aanmelden via [email protected] o.v.v. Thijs Goverde.