Kunstlezing over Disney en beeldcultuur bij Kunstwerk! in Zevenaar

07 okt , 12:15 Nieuws
disneybeeld rechtenvrij
Kunstwerk! organiseert in november een unieke kunstlezing in twee delen met de titel Disney en de Beeldcultuur, gegeven door kunstexpert en docent Paul Buijs. In deze lezingen neemt Paul de deelnemers mee op een visuele ontdekkingsreis door de wereld van Walt Disney en zijn impact op de moderne beeldcultuur.
Paul Buijs, docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan het ArtEZ in Arnhem en ervaren kunstlezingenontwerper, staat bekend om zijn vermogen om verschillende kunstdisciplines te verbinden en toegankelijk te maken voor een breed publiek. In zijn lezingen combineert hij culturen en legt hij verbanden tussen de popcultuur en klassieke kunststromingen.
Over de lezing Disney en Beeldcultuur
In deze tweedelige lezing onthult Paul de verborgen inspiratiebronnen die Walt Disney gebruikte tijdens het maken van zijn iconische films. Van Frans Hals en Edward Hopper tot Kasteel Neuschwanstein en Andy Warhol – Disney putte uit een rijke kunst- en cultuurgeschiedenis om zijn verhalen tot leven te brengen. Tegelijkertijd werd Disney zelf een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de hedendaagse beeldcultuur. Deelnemers zullen ontdekken hoe bekende scènes uit Disneyfilms een diepere kunsthistorische context hebben, waarbij filmfragmenten worden geanalyseerd en vergeleken met klassieke kunstwerken.
De lezingen zijn bedoeld voor iedereen, van kunstliefhebbers tot Disney-fanaten, en zijn toegankelijk voor zowel mensen met veel als weinig kijkervaring. Paul Buijs maakt de wereld van Disney niet alleen leuk en herkenbaar, maar geeft ook een vernieuwend inzicht in de artistieke en culturele lagen die in de films verborgen liggen.
Deze lezing is een feest der herkenning voor Disney-fans, maar biedt vooral ook een nieuwe kijk op de invloed van kunst en cultuur op de beroemde films die onze beeldcultuur hebben gevormd. Mis deze unieke kans niet om je blik op Disney en kunst te verruimen!
Praktische informatie Lezing Disney en de Beeldcultuur door Paul Buijs Data: zondag 17 en 24 november 2024 Locatie: Turmac Cultuurfabriek, Zevenaar Tijd: 14:00 – 16:00 uur Prijs: € 35,00 voor beide bijeenkomsten
Aanmelden kan via www.liemerskunstwerk.nl.