Tentoonstelling over Femicide in Zevenaar

24 jul , 19:25 Nieuws
murderdefgtke6pawaaakuip
De landelijke tentoonstelling Femicide gaat over vrouwenmoord en staat van 6 augustus tot en met 27 augustus 2024 op het voorterrein van de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar.
Elke 8 dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord, vaak door haar (ex-)partner en bijna altijd omdat ze besluit uit de relatie te stappen. Vrouwen worden onevenredig vaker gedood door hun (ex-)partner of familielid dan mannen.
12 portretten
De tentoonstelling bestaat uit 12 grote portretten. Op de portretten vertellen nabestaanden de verhalen van slachtoffers die door hun (ex-)partner zijn omgebracht. De foto’s en openhartige verhalen maken de afschuwelijkheden van deze moorden voelbaar en tonen de levenslange impact hiervan op de nabestaanden. “We kunnen haar niet meer redden, we kunnen wel ons verhaal vertellen en andere vrouwen waarschuwen voor femicide”, vertellen nabestaanden.
Opening tentoonstelling
De tentoonstelling staat van 6 augustus tot en met 17 augustus 2024 op het voorterrein van de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. De tentoonstelling wordt op 6 augustus om 16.00 uur geopend door wethouder Aad van Orden, stichting Open Mind en ervaringsdeskundige moeders uit de gemeente.